"Samenleving gaat kapot" volgens crisisexpert

Een crisisexpert waarschuwt het kabinet "kom met een perspectief!" Volgens hem gaat de samenleving kapot. Hier ben ik het gedeeltelijk mee eens: de maatschappij gaat kapot, van een samenleving is geen sprake. In het woord samenleving zit namelijk het begrip samen. We leven niet samen maar als eilandjes naast elkaar. De mens is een kuddedier? Dat geldt niet voor Nederlanders. Allemaal egocentrische individuen. Waarvan een groot deel nog egoïstisch is ook. 

Of het kabinet het advies ter harte neemt? Ik verwacht het niet. Mijns inziens heeft het kabinet juist als doel om de maatschappij (lees: het volk) kapot te maken. Rijkdom gaat naar een kleine groep, de macht kan het volk klein houden en mishandelen. Als excuus kan het aandragen "dit doen we om veiligheid te waarborgen. Als we niet optreden misdragen al die proleten zich". 

Onduidelijke en vooral inconsequente maatregelen leiden tot steeds meer anarchie. Het volk beperkte zich in eerste instantie vooral tot demonstraties (af en toe werden regels niet nageleefd). Nu zijn er vele illegale feesten. 

Ik hoor mensen zeggen "ik begrijp niet waarom ze dat doen!" Dat begrijp ik wel. Ze zijn het zat om gediscrimineerd te worden. Om te zien dat er verschillende groepen worden voorgetrokken. Groepen die vervolgens te maken krijgen met besmettingen: kerkgangers, voetballers enz. 

Wat voor perspectief zou er trouwens gegeven moeten worden? In ieder geval kan er geen deadline worden genoemd. We weten niet wanneer de pandemie ongevaarlijk is. Dat wil zeggen: we weten niet wanneer er een vaccin is dat voldoende veiligheid biedt. Immuniteit is nodig. Het kan echter nog eeuwen duren voor dat bereikt is. 

Reacties

Populaire posts