Participatiewet

De Participatiewet is niet rendabel. Burgers die werkzaam zijn in een constructie op basis van de Participatiewet-regeling doen dat maximaal twee jaar. Ze krijgen op driekwart (1 jaar contract) respectievelijk anderhalf (2 jaar contract) te 'horen' "je doet jouw werk goed, maar we gaan niet met jou verder. Je bent straks voor ons te duur." 

Mensen met een arbeidsbeperking zouden veel vaker moeten kunnen werken vanuit een beschermde status. Het aantal mensen dat wordt opgenomen in het doelgroepregister ligt erg laag. Onwenselijk laag. 

Burgers die zijn aangewezen op de Wajong maken te weinig uren om financieel onafhanelijk te kunnen zijn. Meer uren krijgen ze niet van werkgevers omdat die dan meer kosten moeten maken (bijvoorbeeld pensioenpremies). 

Het is, bot gezegd. een verkapte vorm van slavernij. Terwijl het mes aan de andere kant veel betaalde banen wegsnijdt en werkzaamheden laat uitvoeren door vrijwilligers. Deze vorm van banenroof was jaren terug niet toegestaan. Tijden veranderen zal ik maar zeggen.

Reacties

Populaire posts