Filo Sofie II

Demonstraties, protesten. Maar helaas ook rellen. Hooligans misbruiken demonstraties om af te spreken met elkaar én de politie te knokken.

Met dat eerste heb ik geen moeite, het tweede keur ik af. Ondanks dat ik geen vriend ben van de politie. Hoe de politie zich nu opstelt is conform de historie: ten tijde van de tweede wereldoorlog was de politie een van de voorname organisaties die fout waren. Nu arresteren ze demonstranten omdat zij onvoldoende afstand tot elkaar houden. Ze worden vervolgens per dozijn in een klein busje gegooid.

Justitie deugt regelmatig evenmin. Als kinderen vanwege een beperking (bijvoorbeeld autisme) niet naar school kunnen worden ouders onder druk gezet. Meldingen bij Veilig Thuis, op de nek gezeten worden door Bureau Jeugdzorg, kinderen die uit huis geplaatst (gehaald) worden omdat de ouders hun kroost mishandelen.

Aan het falen van passend onderwijs wordt niets gedaan. De oorzaak van het probleem van thuiszitters wordt in de schoenen van ouders geschoven. Een podcast maakte pijnlijk duidelijk dat mensen, waarvan men moet kunnen verwachten dat die professioneel én goed geschoold zijn, de plank totaal misslaan. Hun optreden is kindermishandeling. Collega's dekken elkaar op social media. Óók LinkedIn. Drang en dwang worden succesvol genoemd.

De douane laat ook steken vallen. Waarom laat men mensen op vakantie gaan naar bijvoorbeeld de Algarve? Om daar met honderden mensen in een ruimte van slechts enkele tientallen vierkante meters feest te vieren. Een enkele feestganger "jongeren lopen nauwelijks risico". Nou, de laatste weken blijkt juist dat de meeste personen die recent besmet zijn jongeren zijn.

Walgelijk, te meer nog altijd veel mensen geen toegang hebben tot familieleden die in verpleeghuizen verblijven. Gelukkig kan en mag ik mijn vader wel bezoeken.

Reacties

Populaire posts