Wie is de mol? deel 8.2 + 9.0

Het gevoel wordt sterker, ik ga verder de tunnel in: Mil is de mol.

Ergens op internet vond ik een hint met betrekking tot een foto van een bijbel. Niet alleen is Judas, titel van het boek geschreven door de moeder van Miljuschka, een personage uit de bijbel maar in de rechtbank heb je de keuze om een gelofte te doen óf een eed af te leggen. In het laatste geval zweer je met jouw hand op de bijbel. Mil heeft, als getuige in de zaak tegen haar oom (Willem Holleeder) waarschijnlijk de eed afgelegd.

In het voorstukje van aflevering 9 hoor je de kandidaten bellen met de mol. De stem van de mol klinkt heel erg als de stem van Mil.

Follow the money? Kijk wie het minste geld heeft verdiend? Dat zegt mij niks. Vorig jaar verdiende Merel Westrik veel geld. Zij bleek toch de mol te zijn.

Diverse opdrachten mislukken. Niet zelden omdat Mil de leiding neemt en zo de boel verstiert. Ja, al diverse keren verscheen er een os/stier in beeld.

Ook zien we vaak eten in beeld. De stam van het werkwoord eten is eet. Fonetisch klinkt dat net als eed.

Het woord mol wordt (ten onrechte overigens) vertaald als zhi. Dit is dan de vertaling van het Engelse woord mole wat moedervlek betekent.

De vertaling van het woord eten is chi. Dat klinkt bijna hetzelfde.

Reacties

Populaire posts