Wie is de mol? 2020 deel 4.2

Het 20e seizoen 'Wie is de mol?'. Er zijn nu vier afleveringen geweest.

Wat kan de tactiek zijn? Welke positie is voor de mol gunstig?

Aflevering 1. 

Opdracht 2: de mol wil overkomen als een goede kandidaat maar geen of weinig geld verdienen. € 50 (Nathan?) is acceptabel. € 20 of € 10 (welke bedragen vielen er te verdienen?) nog beter, als je geld in de pot brengt. Bij het bord staan lummelen is mijns inziens geen positie voor de mol. Lopen op de markt wel. Óf zou de mol stiekem af en toe een telefoon van het bord hebben gehaald en daarmee wat extra foto's hebben gemaakt? Net te laat komen (Mil met € 100) is ook een goede tactiek.

Opdracht 3: de mol zat in de truck met het €-teken. Als deze truck lang was blijven staan hadden de overige kandidaten kunnen zien dat zij een bedrag (€ 2100) konden vormen. Mil en Nathan zaten in de truck met het €-teken. Dat ze in de truck met de mollen zaten is een leuke aanwijzing. 

Aflevering 2.

Opdracht 1: de mol wil voorkomen dat zijn/haar kastje werkt. Dit voorkomen maakt dat al het koppelen van draden zinloos is. Je kunt met gepruts met jouw kastje én "goede" samenwerking met de drie andere groepen € 1000 verdienen. De kleur groen is een mooi symbool. In het groepje dat groen moest laten afgaan zitten Leonie, Mil en Nathan.

Opdracht 2: de mol wil geen optimaal gebruik maken van de hulplijnen want er mag geen geld verdiend worden. Te laat komen zal een mede-kandidaat te veel opvallen.

Opdracht 3: de mol houdt de lijn bezet en controleert de groep. Maar, niet vanuit de controlekamer. Mil is dominant. Zij heeft een van de portofoons in handen.

Aflevering 3.

Opdracht 1: met goede ideeën komen, maar de oplossing te vroeg neerleggen of juist belangrijke details weglaten. De communicatie verstoren. Rob suggereert dat het om die reden mis kan gaan. (Wat ook gebeurt.)

Opdracht 2:  duidelijke informatie weglaten. Toch denk ik dat de mol het liefst niet oog voor detail heeft. Metafoor: een mol is slechtziend en heeft dus geen oog voor detail. In het veld kun je een verkeerde envelop pakken of geld uit een envelop halen.

Opdracht 3: de mol wil niet gokken. Hoe stuurt hij/zij de discussie? Zwijgen of juist zo dominant zijn dat de rest hier tegenin gaat. Mil en Rob lijken de discussie het meest te beïnvloeden.

Aflevering 4.

Opdracht 1: een stok van lage waarde pakken en (of) vazen kapot laten gaan. Door het zelf kapot te gooien of door het moeilijker te maken voor anderen. Nathan is hier verdacht. Leonie en Rob in mindere mate ook. Johan breekt twee vazen, lichtelijk verdacht.

Opdracht 2: verkeerde informatie geven, verkeerde route rijden, communicatie verstoren. Mil (knoeien als pendeldienst) en Rob (verkeerde routebeschrijving aan Buddy) zijn hier verdacht.

Opdracht 3: de mol pakte geen geld. Een bedrag van € 20 euro zou nog acceptabel zijn (schijnbeweging) maar dit geldt niet voor € 500. Al verdiende Merel Westrik vorig jaar veel geld als mol. Daar stond echter een bedrag, dat niet in de pot kwam, tegenover wat misschien wel 7x zoveel was. 4 personen haalden de groepsvrijstelling uit de bakjes: Mil, Nathan en Rob lijken zeker. De laatste persoon is Buddy of Claes. 

Reacties

Populaire posts