Vernieuwing: retro

Afgelopen seizoen moesten na een executie 2 spelers het spel 'Wie is de mol?' verlaten. Dit was volgens zowel kijkers áls spelers nog nooit eerder voorgekomen in het spel. Fout!

In 2005 moesten Gijs Staverman (die al eens was afgevallen maar terug mocht komen, mede omdat Roeland Fernhout ziek was geworden) en Jim de Groot gelijktijdig het spel verlaten. De manier waarop dit door de spelers zelf was bepaald, vind ik nu briljant!

Ik hoop dan ook dat men dit weer gaat invoeren. Of je dan minder afleveringen krijgt? Misschien wel meer. Je neemt minder vaak een test af. Blijkt dan dat er na de test maar 1 persoon kan afvallen, dan duurt het spel langer. Moeten er steeds 2 personen afvallen, waar je vanuit gaat, dan hou je de planning aan.

De methode destijds: de test bepaalt hoeveel procent van de vragen goed wordt beantwoord. Is dat percentage bij de volgende test lager dan moeten 2 spelers het spel verlaten.

Verder zou ik de topito graag terugzien in het spel. Evenals de pinata. Er zal toch wel iemand jarig zijn tijdens de opname?

Ik heb genoten van de jokerdiefstal van Niels (Nielson). Graag meer van dit soort acties. Bijvoorbeeld zoals Sigrid ten Napel de vragenlijst van Thomas Cammaert had "geleend" nadat ze in zijn koffer had gesnuffeld. Of Patrick Martens die topito's had gepikt van Dennis Weening en Dunya Khayame.

Reacties

Populaire posts