Appels & peren

Ploegen met elkaar vergelijken is lastig (en onmogelijk?).

Vergelijk je dit Donar met dat van vorig seizoen, 10 seizoenen of zelfs 25 seizoenen geleden? Of vergelijk je de ploeg met de tegenstander?

Op de tribune werd af en toe gesproken over de huidige ploeg en de ploegen van weleer. Ook de namen van ex-spelers passeerden de revue.

Zo viel te horen dat Deshawn Freeman sommige fans deed denken aan Tim Blue. Ik vind hem (Freeman) meer een type Ransford Brempong. Dit omdat Blue eigenlijk een grote 'small'-forward is/was en Brempong een 'kleine' center die volgens mij ook als power-forward kon spelen.

Het spel, dat is ook logisch gezien de spelers, is totaal anders dan de voorbije jaren. Sneller, atletischer, dynamischer. Maar ook wat speelser, meer op intuïtie?

De ploeg van het vorige  seizoen kende diverse spelers waar weinig tot geen potentie meer in zat. Nu is dat anders. Mijns inziens zullen Freeman en McCarthy in de loop van het seizoen nog de meeste groei doormaken.

Carrington Love, Donte Thomas en Matt Williams tonen nu al hun kwaliteit. Dat geldt ook voor back-up point-guard Leon Williams.

Ook werd besproken dat Sean Cunningham, Sergerio Gipson en Arvin Slagter nog clubloos zijn. Er is nog weinig plek. Gipson en Slagter naar Apollo? Wellicht omdat 3x3-spelers niet langer in de zaalcompetitie mogen spelen? Dat wil zeggen: gescheiden ploegen om te voorkomen dat ploegen incompleet zijn omdat spelers ontbreken voor wedstrijden met de Nederlandse 3x3-ploeg.

Reacties

Populaire posts