Voor stad, ommeland en de rest van Nederland

Naar aanleiding van een gesprek met een collega over de schrijfcursus die ik volg gaf hij mij de volgende tip: lees een artikel, verzin zelf een kop en schrijf een eigen versie. Bij deze.

Het is gebaseerd op dit artikel.

Donar uit Groningen staat in de kwartfinale van het Europe Cup-toernooi. Het Europese basketball kent vier competities waarin clubs uit bijna alle Europese landen tegen elkaar spelen, dit in tegenstelling tot regionale competities als de Adriatische league of de Baltische league waarin slechts een handvol clubs uit enkele landen uitkomen. Op volgorde van de competitie met het hoogste niveau naar de competitie met het laagste niveau is dit de hierarchie: Euro League (ULEB), Euro Cup (ULEB), Champions League (FIBA) en Europe Cup (FIBA).

Donar speelde aan het einde van de zomer kwalificatierondes voor het Champions League toernooi. In de 3e ronde ging het net mis voor de regerend Nederlands kampioen. Er werd na verlenging verloren in Madrid. Het doel (deelname aan het Champions League toernooi) werd gauw bijgesteld (behalen 2e ronde van het Europe Cuptoernooi).

De Groninger club, de enige Nederlandse club die meedoet aan een Europees bekertoernooi, slaagde hier in. Voor het tweede seizoen op rij. Eenmaal spelend in die tweede ronde groeide de ambitie. De play-offs halen werd het nieuwe doel. Ook dat is gerealiseerd.

Na winst in de 1e ronde van de play-offs droomt men van het winnen van de Europe Cup. vier prijzen winnen in één seizoen zit er niet meer in omdat aan het begin van het seizoen de wedstrijd om de Supercup verloren ging. Maar, als de club er in slaagt om drie prijzen te winnen waarvan de Europe Cup er een is, dan is trots zeker op zijn plaats.

Basketball minnend Nederland gunt Donar het succes van harte. Men hoopt dat de aandacht van de media voor de prestaties van Donar een positieve invloed heeft op de interesse vanuit het bedrijfsleven voor de sport, zodat clubs zich meer kunnen professionaliseren.

De spelers en coaches van Donar houden zich daar niet mee bezig. Zij richten de focus op het winnen van wedstrijden. Om de halve finale te halen moet Donar met 7 punten (of meer) verschil winnen. In Bar, Montenegro, werd namelijk met 73 - 67 verloren. Het voordeel is dat de Groningers deze tweede kwartfinale thuis spelen.

Reacties

Populaire posts