No way José 2

"Huh? Wa wa wa wa wat krijgen we nou! Poe hee!" De kat en het hondje zijn aan het spelen en blijken ware acrobatische talenten.

"Asjemenou, mijn dierenvriendjes zijn kunstenaars!"

De kat en hond lopen naar José toe. Hij tilt ze op en geeft ieder een kusje op de snuit. "Goedemorgen jongens! Hebben jullie lekker geslapen?"

Kat en hond miauwen en blaffen om het hardst. "Ja, ja ... jullie hebben dorst hè? Ik zal melk voor jullie pakken."

De beide dieren tonen als dank nog een kunstje. José krabt op zijn hoofd van verbazing. "Niet te geloven, dat jullie dit kunnen!"

José pakt potlood en papier. Hij schrijft een verhaal. "De inval bij de mafia is mislukt. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Iemand moet hen gewaarschuwd hebben, maar wie?" José schrijft op wat de minister van justitie vraagt aan de hoogste commandant van het politiecorps.

Aan het einde van de dag voelt José aan dat het vannacht slecht weer zal zijn. "Jongens, kom maar bij mij in de tent!" roept hij naar hond en kat. De twee dieren springen enthousiast de tent in alsof het een circustent is, en zij de artiesten.

"Krak!" Er breekt een tak af van een boom en een punt van een kleinere tak scheurt het tentdoek aan flarden.

De volgende ochtend pakt José zijn boeltje bij elkaar. Samen met hond en kat wandelt hij naar de bewoonde wereld. "Ik moet geld verdienen. Anders kan ik geen nieuwe tent kopen."

"Jongens, willen jullie gaan optreden? Jullie kunstjes vertonen aan publiek? Dan kunnen jullie geld voor ons verdienen." Kat en hond springen in de houding. De een op de rechtervoorpoot, de ander op de linkervoorpoot. Vervolgens gaan zij beiden op hun voorpoten lopen. Dan gaat de hond op de achterpoten staan, en gaat de kat met diens voorpoten op de voorpoten van de hond staan terwijl zijn achterpoten in de lucht wijzen. "Wat knap! En wat zijn ze schattig!" roepen kinderen die genietend toekijken naar de acrobaatjes. "We roepen papa & mama!" zeggen kinderen tegen elkaar terwijl ze wegstuiven. Even later staat een grote groep mensen te kijken naar het optreden van de twee dieren. Als het tweetal even pauze krijgt klinkt er luid applaus. De mensen geven flink geld voor de vertoonde kunstjes. 

Reacties

Populaire posts